Om GoTE

GöTEs fullständiga namn är Göteborgs TeleElektroniker och började som en idéell förening 1992 och levde i det formatet under ett antal år. Namnet valdes självklart delvis för att få en snygg förkortning men även för att det anspelar på ursprunget till föreningen som var Telesektionen på Polhemsgymnasiet. Syftet med föreningen var att medlemmarna skulle ha en egen lablokal och lekstuga. Initiativet till GöTE kom från Erik Lindgren och Fredrik Skoglund som båda varit engagerade i Telesektionen och Elevkåren på Polhem.

När det var dags att sluta på Polhem så behövdes en plan för att kunna fortsätta umgås och hitta på hyss med kompisgänget. Planerna skissades upp på stamfiket Rendez Vouz på Vasagatan och resten av gänget engagerades i planerna. Föreningen registrerades och medlemmar rekryterades. Samtidigt pågick sökandet efter en lokal och valet föll på 250 kvadratmeter industrilokal på andra våningen på Klangfärgsgatan 23 i Grimmereds industriområde.

Efter några år upphörde föreningen som sådan när folk flyttade och livet tog över. GöTE-gänget håller dock fortfarande ihop om än med lite mindre fast konsistens. Men så blir det ju för "Vi har ju ingen lokal!"

Gote.org drivs av Erik Lindgren och servar idag delar av GöTE-gänget med privata mailadresser och denna webbsida. Vad som framtiden har att bjuda GöTE vet vi inget om men det kanske blir dagverksamhet för pigga pensionärer när alla har utflugna barn. Vem vet?

//Erik