Bloggar

På GoTE.org är det fritt fram att blogga på. Kontakta admin (Erk) för att få ett konto, sen är det bara att köra igång. Här visas alla bloginlägg kronologiskt men under menyn kan du välja om du bara vill se en specifik användares blog.


1 december, 2017 - 23:24 - Erik Lindgren

Äntligen fick jag tummen ur och snickrade till riktiga certifikat för https och samtidigt lade jag allt på https. Nu slipper man acceptera hemmasnickrade certifikat.

Tackar och bockar för att Let's Encrypt gör det enkelt och gratis. :)

//Erik

27 oktober, 2016 - 00:29 - Erik Lindgren

Plötsligt händer det.Man får för sig att spendera en kväll med att uppdatera ALLT på servern. Känner du igen känslan? Inte?Nähä. Jaja, jag fick feeling och gjorde det. Är det något som strular så hojta.

31 januari, 2016 - 03:11 - Erik Lindgren

Servern på GoTE.org har genomgått en större uppdatering vilket kan ställa till saker.Märker du att det är något som strular med web eller mail så meddela gärna mig. Maila, ring eller använd kontaktformuläret. //Erik

14 april, 2014 - 11:17 - Erik Lindgren

Just nu så har Gote.org en uppkoppling till internet som mer liknar ett sugrör än ett bredband. Bredbandsbolaget håller på att lista ut vad som är trasigt. Jag hoppas att de kommer fram till något bra och fort. Fram tills dess så får vi uthärda något som mest liknas vid modemhastighet.

UPPDATERING: Nu har Telia lagat kabeln. Tydligen så gillar inte kopplingsskåp att någon kör vibratorplatta (padda). En tråd hade gått av och elektronerna fick lite svårt att komma fram som de skulle.

 

//Erik

28 januari, 2014 - 23:28 - Erik Lindgren

Plötsligt hände det. SSL-certifikatet för webservern gick ut. Jag skapade ju det med en giltighetstid på 10 år och ändå gick det ut. Men det var ju 10 år sen uppenbarligen. Tiden flyger när man har kul och nu har jag genererat ett nytt certifikat. Eftersom det är självsignerat certifikat jag använder så får man upp en varning men det är bara att bekräfta att man trots allt litar på webbplatsen och lagra ett permanent undantag så slipper man det meddelandet igen. I alla fall i 10 år till...